Laminasyon Sonrası Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Lamine Diş
Lamine diş; diş lensi veya yaprak diş olarak da bilinmektedir. Bu diş çeşidi, insanların dişlerinin daha estetik görünmesine yardımcı olmaktadır ve kişilere özel olarak yapılmaktadır. Lamine dişler, doğal dişlere oldukça benzedikleri için dışardan bakıldığında fark edilmesi oldukça güçtür.
Lamine, dişin ön yüzeyine sabitlenen bir kapaktır. Günümüzde yaygın olarak kullanılır ve neredeyse tüm hastanelerde kullanılır. Uzun süreli olduğu için ve fiyatı, ilk çıktığı zamana göre daha ucuz olduğu için sıkça tercih edilir. Lamine diş, yapay tırnaklar ile görüntü ve kullanış bakımından oldukça benzerdir.
Laminasyon Sonrası Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Lamine diş sonrası dış temizliği, normal bir bireyin yapması gereken temizlik ile pek farklı değildir. Lamine uygulamasına karar vermeden önce ağız hijyeninin sağlanması gerekmektedir. Eğer ki hastada bir ağız sağlığı problemi bulunuyorsa ilk önce bu sorun giderilmelidir. Lamine uygulamasından sora günlük ağız sağlığını yapar gibi dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak gereklidir.
Lamine Diş Dezavantajları
Gülüş estetiğini güzelleştirmek için dişin sadece dış yüzeyine yapılan kaplamalardır. Lamine kaplama yapılmadan önce diş yüzeyi uygun bir şekilde aşındırılır. Eğer hekim tarafından uygun görünürse anestezi yapılır. Kesimler, dişlerin yapısına göre gerçekleştirilir. Bazı durumlarda dişlerin yapısı yüzünden kesim işlemi gerçekleştirilmeyebilir.
İkinci adım olarak ise dişin ölçüleri alınır. Teknisyenler ve diş hekimleri beraber çalışarak ölçü alır ve kesim işlemini gerçekleştirirler. Daha sonra modeller elde edilir ve gerek duyulursa lamina diş kesimi yaptırılır. Geçici lamina takılır. Bu işlemde pürüzler hissedilebilir ve dişlerin köşelerinde çıkıntılar gerçekleşebilir. Geçici laminalar pek dayanıklı değildir.
Geçici laminalar, takılacak olan gerçek laminalara yakın bir deneyim olabilir. Lamina diş zararları olmayan bir uygulama olduğu için sıkça uygulanan bir tedavi çeşididir.
Laminate Diş Sararır Mı?
Yüksek kalitede olan seramiklerden yapılan lamina dişler, renk ve parlaklıklarını korurlar. Sigaradan, çay, kahve ve benzeri içeceklerden etkilenmezler. Meydana gelebilecek sararmalar bir dişin canlılığını kaybetmesi sonucu dişin sararması ile meydana gelebilir.
Bir yanıt yazın